Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (2023)


*Tätä Ateenan ruokaopasta ei sponsoroi mikään tässä mainituista yrityksistä, eikä se liity millään tavalla. Se on tehty rakkaudella paikallisten asukkaiden toimesta, jotka ovat valinneet suosikkipaikkansa Ateenassa syödäkseen ja missä he ovat "tavallisia".

Saatat pitää myös:

    • Syö kuin paikallinen Ateenassa 5 noudatettavaa sääntöä
    • Ateenan kaupunkiloma ruokailijoille
    • Kreikka ruokailijoille: gastronominen matka

Kreikkalainen gastronomia

Yksi paikan aidoista kulttuurielementeistä on sen gastronomia! Alueen keittiön maun erityispiirteet liittyvät usein sen yhteiskunnan laatuun. Ja tämä pätee Kreikkaan ja erityisesti Ateenaan! Maku ja ruoka ateenalaisille näyttävät olevan kommunikaatiokeino, tapa saavuttaa paikka jonkun sydämessä. Olet ehkä kuullut kuuluisan kreikkalaisen sanonnan: Rakkaus tulee jonkun vatsan kautta… Kreikan gastronomian historia on noin 4000 vuotta! Se perustuu puhtaisiin ja ainutlaatuisiin laadukkaisiin kreikkalaisiin tuotteisiin. Itse asiassa Archestratus kirjoitti historian ensimmäisen keittokirjan vuonna 330 eKr.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (1)

Kreikkalaisen ruokaperinteen mukaan maukas lopputulos on sopusoinnussa korkean ravintoarvon kanssa. Muinaisten juurien evoluutio ja idästä peräisin olevat fuusiot johtivat siihen, mitä nykyään kutsumme "kreikkalaiseksi Välimeren keittiöksi". Kymmenet tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet tasapainoisen kreikkalaisen ruokavalion positiivisen vaikutuksen terveyteen, kauneuteen ja pitkäikäisyyteen. Lisäksi kreikkalaiseen ruokakulttuuriin on perinteisesti lisätty ekstrovertti sosiaalinen ulottuvuus. Toisin sanoen kulinaarisen tyytyväisyyden yhdistäminen viihteeseen ja kommunikointiin samalla kun säilytetään muinaisten aarteiden kaiut… Ja makukulttuuri on erinomainen ja monimutkainen. Kreikkalaisille gastronomian käsite kietoutuu aina laatuun - ei määrään - ja tietysti aitoon sävyyn. Gastronominen nautinto on jalo teko ja osoitus kunkin maan ja jokaisen kansan erityisestä kulttuuri-identiteetistä. ja ei ole parempaa paikkaa aloittaa kreikkalaisen kulttuurin tutkiminen kuin sen gastronomia!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (2)

Ruokakulttuuri Ateenassa

Kreikkalaiset rakastavat syömisrituaalejaan. Ruokakulttuuri Ateenassa on laajaa eikä vain perinteistä kreikkalaista! Kuitenkin, koska vierailet Ateenassa, haluat todennäköisesti löytää ja maistaa aitoja kreikkalaisia ​​tapoja, ja oikeutetusti. Keskitymme siis niihin.

Kreikkalaisten aamiainen ei ole välttämätön, varsinkin jos kiireiset ateenalaiset kiirehtivät töihin; ratkaisu tyhjään vatsaan aamulla on enimmäkseen kahvia, kahvia, kahvia. Lisää siihen kahvia ja ehkä Thessaloniki-sämpylää, tai "Koulouri tou Psyriä", kuten me sitä Ateenassa kutsumme; juuri valmistettu pyöreä leipä seesamin kera. Koska ateenalaisilla on erittäin kiireinen elämä, heidän lounaansa rajoittuvat yleensä "purupalaksi" katuruokakulmasta souvlakista falafel-kääreisiin.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (3)

Jos on viikonloppu, lounas voi olla päivän päätapahtuma ystävien tai perheen kanssa. Tuo ateria sisältää luultavasti paahdettuja herkkuja sekä homie-isoäidin kaltaisia ​​aterioita. Mitä tulee illalliseen, mitä myöhemmin käymme ravintolassa, sen parempi! Et koskaan näe ateenalaisia ​​syömässä illallista ennen yhdeksää. Tämä johtuu osittain heidän työajoistaan, mutta enimmäkseen siitä, että on tapana päättää päivämme myöhäisellä illallisella juomien kera.

Brunssi on hiljattain lisätty paikalliseen ruokakulttuuriin, ja ateenalaiset ottivat sen vastaan ​​kuin mikään muu. Löydät erinomaisen brunssin monissa paikoissa keskustassa. Etu on se, että Ateenassa se kestää pidempään kuin varsinaiset brunssitunnit (joskus jopa 6:een iltapäivällä - kyllä, arvasit oikein; mukana on monia juomia)!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (4)

Aiheeseen liittyvä kiertue

Ateenan ruoka- ja kulttuurikierros paikallisen kanssa

Lue lisää

Aamiainen Ateenassa

Mietitkö missä syödä aamiaista Ateenassa? On tosiasia, että ateenalaiset eivät pidä aamiaisesta. Kreikassa 50-60 vuotta sitten ihmiset söivät paljon aamuisin, koska he tekivät maataloustyötä tai raskasta ruumiillista työtä. Sitten he vähitellen saapuivat suuriin kaupunkeihin, kuten Ateenaan, aloittaen hulluja työpäiviä ja aamiaistapa korvattiin tottumuksella kahvilla.

Mutta mistä ateenalaiset löytävät nuo "nopeat puremat"? Älä huoli, niitä on kaikkialla! Huomaat, että muutaman metrin välein on keltainen osasto, jossa myydään "koulouri tou Psyriä", joka sattuu olemaan halvin mutta erittäin ravitseva kreikkalainen aamiainen! Jos haluat ostaa sen suoraan sen valmistajalta, sinun täytyy suunnata, minne muualle, Psyri-alueelle ja kauppaan nimeltä "koulouri tou Psyri”.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (6)

Lisäksi kreikkalaiset rakastavat paljon lehtitaikinaa ja lehtipiirakkaa ("phyllo"), jotka ovat loistava valinta hyvälle aamiaisaterialle. Vierailla "Aristokratikon" ja "Ariston” Voulis Streetillä upealle makealle pullalle ja monille perinteisille piirakoille. Tai suuntaa "Makedonikon” Exarcheia-alueella, Ippokratous- ja Solonos-kadulla poikkeuksellisen phyllo-juustopiirakkaa varten! Vierailla "7 kaktus”, Dimitrakopoulou Streetillä Koukakin alueella, jos haluat maistella kreikkalaista katuruokaaamiaista kauniissa puutarhassa. Vaihtoehtoisesti siirry kohtaan "Hänen luonaan”, Athenas & Ermou -kulmassa, jos haluat nauttia runsaan aamiaisen perinteisillä vivahteilla samalla kun istut samettisohvilla ja tuijotat Monastirakin aukiota. Ja tietysti yksi paikallisten suosikeista,Montakiou”, Stoa Koraissa. Jos haluat aloittaa päiväsi yhdellä Ateenan vilkkaimmista pelisaleista, tämä on paikka mennä!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (7)

Missä syödä brunssia Ateenassa

Brunssin Kreikassa aloittivat ne, joilla oli "pitkä lauantai-ilta ulkona" ja sen seurauksena heräsivät hyvin myöhään ja hyvin nälkäisinä. Eli kahvin (tai mehun) lisäksi he tarvitsivat hyvän aterian “latautuakseen”. Croissanteista ja paahdetusta leivästä hunajalla omeletteihin, hampurilaisiin ja juustosouffleisiin. Kun puhumme brunssista, kaikki on sallittua!

Brunssille suuntautuvasta ajasta riippuen voit muokata vaihtoehtoja makeista ruoista, kuten kakuista, hunajapaahtoleipistä, hilloista, jogurtista jne., omeletteihin, juusto- tai pinaattipiirakoihin, perunoihin tai tasakeittoihin! Perk: tämä on aamiainen, jonka voit myös juoda alkoholia! Henkilökohtainen suosikkiaperitiivini: Mimoza: appelsiinimehu aamiaisen kunniaksi kuohuviinillä lounaan kunniaksi!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (8)

Ateenassa on monia loistavia paikkoja syödä brunssia, joista suurin osa tarjoillaan myöhään iltapäivällä. Yksi esimerkki on "Kauneus tappoi pedon” osoitteessa Paramythias-katu 14 Kerameikos-alueella. Se palvelee perinteisiä ja moderneja makuja. "Mama Roux” Aiolou Streetillä on yksi parhaista vaihtoehdoista brunssille, herkullisen munakokkelia ja pörröisiä pannukakkuja. "Philos” Solonos Streetillä Kolonakin alueella on ihanteellinen, jos haluat kuluttaa hieman enemmän tyylikkääseen ja ylelliseen ateriaan, jossa jopa Kreikan pääministeri saa brunssinsa…

Yrittää "Musta ankka - Puutarha”, Paparigopoulou-kadulla, Klauthmonos-aukiota vastapäätä ja maistele ravintolan elegantteja ruokia kuningatar Amalian kesämökin kauniissa puutarhassa. Älä missaa"Zampano”, Sarri-kadulla Psyri-alueella! Psyrin teatterialueella sijaitsevasta kreikkalaisesta bistrosta ja viinibaarista löydät täydellisen brunssin! Lopuksi "Estrella” sijaitsee Romvis Streetillä Syntagman alueella. Päällystetyllä kujalla, piilossa kaupungin meluisilta kaduilta, voit maistaa paikallisten keskuudessa suosittua Estrellas-brunssia!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (9)

Parhaat lounaspaikat Ateenassa

Kello on keskipäivä Ateenan keskustassa, eli lounas! Olitpa sitten lounastauolla aktiviteettien välissä tai shoppailussa ja retkeily sai nälkäisen tai vain nautit kaupungin kauppiaskolmiosta, meillä on parhaat ja edullisimmat paikat nauttia aitoa kotitekoista ruokaa!

Kreikkalaisten lounas on todella myöhäinen lounas. Se on lounas klo 14.30 jälkeen. Vanhoina aikoina heillä oli tapana syödä kunnon lounas perheen kanssa pöydän ympärillä. Nykyään tämän tyyppinen ateria syödään kuitenkin töissä. Mutta älä unohda viikonloppua! Varsinkin kesäviikonloppuisin emme rakasta muuta kuin kokoontua ystäviemme kanssa kalatavernaan ja viettää tuntikausien jälkeen "mezedejä", juoda ouzoa tai tsipouroa ja nauraa!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (10)

Päivä sisältää monia aterioita, mutta runsas lounas jää usein huomiotta. Joten katsotaan, missä voit nauttia upeasta, aidosti kreikkalaisesta lounaasta Ateenassa! "Paradisiako” osoitteessa 59 Κοlokotroni 59 Street, on ensimmäinen valintasi, jos etsit perinteistä tunnelmaa maalaismainen taverna, jossa on perinteinen "souvla"! "Kreeta” (Κρήτη) on niin autenttinen kuin se voi olla! Se on perinteinen ja hyvin pieni kreetalainen ravintola, joka varmasti palvelee ruokahaluasi. Se sijaitsee osoitteessa 5 Veranzerou Street Kaniggos-aukiolla, ja se on enimmäkseen piilotettu pelihalliin. "Hummingbirds”, osoitteessa 9-13 Empedokleous Street Kallimarmaron alueella, on paikka ruokailla paikallisten kanssa. Maista pizzaa ja pastaa yhdessä Ateenan sydämessä tunnetuimmista paikoista!

Jos etsit "makua vanhasta Ateenasta", niin "Tzitzikas & Mermigas” osoitteessa Mitropoleos Street 12 on etsimäsi (vain muutaman metrin päässä Syntagma-aukion vieressä). Vanhat kreikkalaiset mainosjulisteet seinillä, seulalamput ja iloiset värilliset likööripullot, joita täydentää paikallinen kreikkalainen kansanmusiikki. He toivottavat sinut tervetulleeksi rakilla, oliiveilla ja marinoidulla paprikalla, ja he tarjoavat sinulle monia ruokailuvaihtoehtoja lihasta meren antimiin.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (11)

Missä nauttia illallista Ateenassa

Juuri auringon laskiessa Ateena muuttuu valoisaksi kaupungiksi. Yö lisää maagisen sävelen kaikkeen, uusklassisista rakennuksista, pehmeästä valaistuksesta, rauhasta, vilkkaista kaduista ja niin monista muista tekijöistä, jotka muodostavat ainutlaatuisen ympäristön... Hengittämällä kaikkeen tähän vilkkaaseen elämään joku saattaa tulla nälkäiseksi. Illallinen Ateenassa on maaginen kuin itse yö! Illallinen on kreikkalaisten suosikkiateria, ja haluamme viettää aikaa ja nauttia siitä…

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (12)

Kuten mainitsimme monta kertaa aiemmin, kreikkalaiset syövät myöhään. Jos menet ravintolaan ennen klo 21.00, se on todennäköisesti tyhjä. Suurin osa kreikkalaisista syö illallista noin klo 9-23. Jos he ovat syöneet runsaan lounaan, he syövät jotain kevyempää. Tämä on aika (ja ateria), jolloin kreikkalaiset haluavat mennä ulos ja nauttia siitä ystävien kanssa.

Nauti illallisesta matkustaessasi kreikkalaisen gastronomian maailmassa osoitteessa “Nyt”, osoitteessa 31 Christou Vournazou, Ampelokipoin metroasema. "Magemenos Aulos”, osoitteessa 4 Amynta Pagkratissa on erinomainen valinta, jos haluat paikallista makua vuosien tarjoilusta aitoaKreikkalainen keittiö. "Cosa Nostra”, osoitteessa 5 Agias Theklas Street Monastirakissa, ehkä italialainen ravintola, mutta se on kaupungin keskustassa parhaiden joukossa (kuka sanoi, että italialaiset ovat ainoita, jotka rakastavat pastaa?). Kokeile sen pastaa samalla kun tunnet olevasi hahmo Kummisetä-elokuvissa! Lopuksi suuntaa kohtaan "Funky Gourmet”, molekyylikeittiön temppeli, joka sijaitsee Ateenan keskustassa nauttimassa aterian lisäksi elämänkokemuksesta!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (13)

Niille, jotka haluavat kokeilla perinteistä kreikkalaista ruokaa

Mitä tarkoitamme perinteisellä kreikkalaisella keittiöllä? Otetaan askel taaksepäin ja opitaan tästä upeasta kreikkalaisen gastronomian alasta. Ensinnäkin perinteisen kreikkalaisen keittiön liha oli tarkoitettu ensisijaisesti sunnuntailounaaksi ja juhlatilaisuuksiksi. Kreikkalaiset söivät enimmäkseen kalaa, vihanneksia ja papuja. Tyypillinen kreikkalainen pöytä perustuu harvoin länsimaisen kulttuurin klassiseen kolmen ruokalajin peräkkäisyyteen. Sen sijaan se on täynnä erilaisia ​​​​ruokia, joita ruokailijat kutsuvat "mezeksi" ja syömistä aterioiden aikana keskustelemalla. Se kertoo "mezen" perinteestä, jossa viinillä ja muilla väkevillä alkoholijuomilla on tärkeä rooli.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (14)

Kokeaksemme tämän perinteen olemme koonneet paikalliset suosikkiravintolamme Ateenaan! Osoitteessa 48 Τroon Street, Ano Petralonan vanhassa naapurustossa, löydät "Aster”. Kaunis vanha mosaiikki ja laatat lattialla, erilaiset pöydät, huoneet vanhoilla kaapistoilla avokeittiön edessä, "paljaat" kiviseinät -se on vaikuttavaa. Erikoistunnelmaa täydentävät vanhat astiat loistavilla raaka-aineilla ja herkullisilla kreetalaisilla ruuilla! "Ella kreikkalainen ruoanlaitto” on osoitteessa 26 Mitropoleos Street. Tässä erityisessä paikassa lähellä Syntagman aluetta sinut esitellään kahteen Kreikan tärkeimpään ominaisuuteen: vieraanvaraisuuteen ja erinomaiseen ruokaan! Maut ovat saaneet inspiraationsa perinteisen keittiön resepteistä ja tunnelma on kodikas kuin kreikkalaisen sunnuntain perheen pöydässä!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (15)

"Aris” Varvakion kauppahallissa, entisen Pörssin puolella, omistaa pienen talon, joka toimii perheensä kanssa viisitoista vuotta. Pöytiä on noin kymmenen ja hän tarjoilee yksinkertaisia, markkinoilta hankittuja asioita. Lopuksi vanhassa peruskoulussa Kallidromiou-kadulla on kaunis taverna, jossa on nostalginen tunnelma ja hyvä ruoka. "mutta löysää” tarjoilee herkullisia alkupaloja, erinomaisia ​​juustoja eri puolilta Kreikkaa, mutta myös loistavia grillilihaa. Valitse!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (16)

Aiheeseen liittyvä kiertue

Ateenan ruoka- ja kulttuurikierros paikallisen kanssa

Lue lisää

Perheystävälliset ravintolat Ateenassa

Perheillä, joissa on pieniä lapsia, on ylimääräisiä tarpeita tulla syömään. Ateena on vilkas paikka, mutta kaupungin keskustan rajoissa on lähialueita, joissa voit nauttia hyvästä ruoasta ja leikkipäivästä! "Koralli” on mukava taverna Kallitheassa, osoitteessa Kolokotroni 19. Se tarjoaa kreikkalaista ruokaa ja ainutlaatuisia herkkuja. Ruoat eivät rajoitu mereneläviin ja kalaan, sillä niitä on tarjolla laaja valikoima kylmiä ja kuumia alkupaloja. Siinä on erityisesti suunniteltu leikkipaikka, jotta lapset voivat leikkiä samalla kun vanhemmat nauttivat maukkaista välipaloista!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (18)

Hard Rock Cafe Ateenaosoitteessa 52 Adrianou Street Monastiraki tarjoaa kätevän vaihtoehdon. Se sijaitsee erittäin keskeisellä paikalla ja on ihanteellinen nopeaan pysähtymiseen lasten kanssa. Niiden erikoismakujen lisäksi, joista sinä ja lapsesi nautit, lapset voivat osallistua lasten toimintaan ja nauttia aidosta Rock 'n' Roll -musiikista! Ei kovin aito ja kreikkalainen, mutta se on aivan kaupungin keskustan sydämessä. Hieman kauempana, kauniilla Ateenan Rivieralla, Glyfadassa on ravintola, joka tarjoaa herkullisia italialaisen keittiön ruokia sekä erityisiä aktiviteetteja lapsille. klo "Kaunis Vespa”, voit nauttia ateriaasi samalla kun lapsesi pitävät hauskaa täysin turvallisella alueella vieressäsi.

Vihje!Voit varata perheystävällisenruokakierros Ateenassa.

Ateenan katuruokaopas

Kukapa ei kaipaisi herkullista herkkua kävelystä nauttien? Ateenalaiset rakastavat nappaamaan nopeaa purtavaa nauttiessaan ulkona tai matkalla määränpäähänsä. Nauti kävelykierroksesta Ateenassa ja kokeile katuruokaa matkalla on erinomainen idea! Hyvä paikka aloittaa on "Elvis”. Jokaisella kaupalla on legendansa, mutta Elviksen kaltaisissa tapauksissa legenda on totta. Elvis sijaitsee osoitteessa 29 Plataion Street Metaxourgeion alueella, kaupungin urbaanissa ja trendikkäässä osassa, ja se tarjoaa sinulle käsintehtyä souvlakia, rapeita ranskalaisia ​​perunoita, pehmeää pitaa ja aitoa tzatzikia… mihin ei kannata rakastua?

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (19)

Jos löydät itsesi lähellä Monastirakia (ja varmasti tuletkin), käy "piilotetulla" Agias Eirinis -aukiolla, josta löydät "se maksaa”. Se voi olla yksi pienimmistä näkemistäsi kaupoista, mutta et varmasti koskaan unohda Kostaksen souvlakin makua yhdellä kaupungin keskustan viehättävimmistä ja hiljaisimmista aukioista. Jos olet tutkimassa Exarcheian aluetta, suuntaa kohtaan "Leivadia”, joka sijaitsee Kanigos-aukion vieressä. Keskustan asukkaiden yhteinen salaisuus, tämä ruokapaikka on erikoistunut sianlihavartaisiin eli souvlakiin – ja vuosikymmenten toiminnan jälkeen se on onnistunut pitämään sen mehukkaana ja maukkaana ja 100 % käsintehtynä!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (20)

Vegaaneille (ja kasvissyöjille)

Kreikka on paratiisi jokaiselle vegaanille, sillä Kreikan maan raaka-aineita ovat hedelmät, vihannekset, palkokasvit ja kaikki tuotteet, joita maa voi tarjota. Välimeren ruokavalio, joka on todistetusti maailman tasapainoisimmaksi, sisältää luonnollisesti suuren määrän näitä aineita. Siksi kaikille Ateenassa vieraileville kasviksille löytyy runsaasti vaihtoehtoja kulinaarisen uteliaisuuden tyydyttämiseksi!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (21)

Osoitteessa 38 Athanasiou Diakou Street, vastapäätä Saint Foteinisin kirkkoa,Veganaki” (v) tarjoaa sinulle reilun kaupan kahvia, jossa on runsaasti kasvimaitovaihtoehtoja ja maukasta vegaaniruokaa kaikkina vuorokauden aikoina - aamiaisen, lounaan ja illallisen! 76 Emm. Benaki Street, voit joko aloittaa tai lopettaa päiväsi "Mystinen vegaani”(v)! Ruokalistalla voit kohdata kreikkalaisia ​​ja välimerellisiä makuja ja tietysti kuuluisat mystiset pizzat vegaanisessa versiossa. Sisustus sopii 60-luvun vintage-tyyliin yhteensopivien nostalgisten pastelliväristen pöytien ja tuolien kanssa.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (22)

Osoitteessa Akademia Street 84, "äiti Maa” (v) on pieni ja suloinen vegaaniravintola, joka ei lakkaa kokeilemmasta luomuraaka-aineita! Se sijaitsee lähellä Omonoia-aukiota, josta voit seurata Athenas-katua ja kävellä kohti uusklassista Kotzian aukiota. Siellä alkoi ensimmäinen lakko Saksan miehittämässä Euroopassa! "Vegaaninen Beat” (v) on viihtyisä paikka piilotetussa pelihallissa osoitteessa Pandrosou Street 7-15 lähellä Mitropoleos-aukiota. Tämä ravintola on ihanteellinen valinta tälle alueelle, josta tuskin löytää mitään halpaa ja hyvää vastinetta upeiden vegaanisten herkkujen kera! "Avokado” (vv) osoitteessa Nikis Street 30, Syntagma, on ensimmäinen Ateenassa avattu puhtaasti kasvisravintola, jossa on helppomakuisia ja täyteläisiä makuja, itämaisia ​​ja kreikkalaisia.

Lisää vaihtoehtoja vegaaneille:Parhaat paikat nauttia vegaaniruoasta Ateenassa

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (23)

Aiheeseen liittyvä kiertue

Antiikin kreikkalainen meditaatio ja vegaaninen brunssi Ateenassa – kokemus

Lue lisää

Meren antimien ystäville

Kreikkalaiset ovat aina olleet merikansaa. Kreikka on tuhansien hajallaan olevien saarten, syvän puhtaiden merien, tuulettomien purojen ja rikkaan merenpohjansa ansiosta todellinen paratiisi meren antimien ystäville! Kreikan merillä on satoja lajeja ja muunnelmia, ja niiden nimet vaihtelevat alueittain. Osterit, simpukat, kampasimpukat, neulat, palkeet, merisiilit, kuplat, kiiltävät ovat suosituimpia. Upeita ruokia, jotka sisältävät kaikki meren aromit, joita et löydä vain saarilta vaan myös Ateenan sydämestä.

Niille, jotka haluavat syödä meren rannalla tyylikkäästi, sinun on vierailtava Marina Floisvoussa Palaio Falirossa, Ateenan eteläisessä esikaupungissa. Siellä "Nauticos Omilos Floisvou”on paras valintasi. Se on ateenalaisten suosikki sunnuntaikohde, joten jos on viikonloppu, se voi olla kiireinen. Sieltä löydät paitsi eklektisiä meriruokia, myös rauhallisia meren tuoksuja ja kauniin näköalan. Kävelemällä osoitteessa 68 Aeolou Street Monastirakin alueella voit haistaa meren! Keskuskalamarkkinoiden takana ja erityisesti Pappos Gallery on Aeolos, kalaravintola ja sen herkulliset herkut,Aeolou 68", odottaa sinua tarjoamaan hengityksen Egeanmerestä.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (25)

"Kapteeni Michalis” osoitteessa Feidiou Street 3 Ateenan keskustassa esittelee ajatusta vanhasta laivaston tavernasta, kuten 50-luvun satamasta löytyi. Ainakin sellainen tunne meillä on, kun astumme sisään sen ovista. Yksinkertaisessa tilassaan se tarjoilee tuoretta kalaa, ja jos sinulla käy hyvä tuuri, pääset nauttimaan yhdestä sen spontaaneista elävän musiikin päivistä!

Pireuksen satama on alue, johon sinun on ehdottomasti tutustuttava, jos olet meren antimien ystävä! Mikrolimano, Castela, Vrachakia… kaikki nuo kauniit alueet venesatamilla ja kalatavernoilla…. Yksi niistä on "Hyperoceanio” osoitteessa Xatzikiriakou-katu 48. Pieni mutta ihmeellinen, se levittää muutaman pöydän satamaan johtavan tien viereen tarjoten erinomaisia ​​mereneläviä.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (26)

Michelin-ravintolat Ateenan keskustassa

Selkeä esimerkki Ateenan gastronomisen skenen noususta on se, että Guide Michelin käsittelee systemaattisesti Kreikan pääkaupungin ravintoloiden arviointia. Ateena on jo muutaman vuoden ajan puristanut tähtiä monien ravintoloiden käänteisiin, ja tässä ovat nevoiteet voiteistaeklektisille ravinnon ystäville. Olemme valinneet Ateenan parhaista (tai ainakin parhaista) Michelin-ravintoloistamme.

Varoulko Merenranta, joka sijaitsee yhdellä Pireuksen kauneimmista paikoista, idyllisessä Mikrolimanon venesatamassa, tarjoaa erityisen matkan mereneläviin. Michelin-tähdellä palkittu ravintola toivottaa vieraat tervetulleiksi päivittäin lounaalle tai illalliselle, ja sen estetiikka on minimalistinen, vieraanvarainen tunnelma ja ainutlaatuinen näköala matkaan. Historialleen ja filosofiansa uskollinen Varoulko Seaside tarjoaa menun, joka on omistettu kokonaan pohja-aarteille.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (27)

Varmuuskopioida, osoitteessa Pyrronos 5, loi Apostolos Trastelis vuonna 1996 Pagratissa. Uusklassisessa rakennuksessa sijaitseva Spondi on saanut tunnustusta Kreikassa ja ulkomailla hienosta ranskalaisvaikutteisesta, luovasta keittiöstään. Keittiön päällikkönä toimii Angelos Lantos, joka on useiden vuosien ajan luonut ainutlaatuisia ruokia ainesosien kausiluonteisuudesta. Spondi-ravintola tunnetaan myös laajasta viinikellaristaan, jossa on yli 1300 etikettiä, jotka on saatavilla ja jotka on luotu näkyvän sommelierin avustuksella.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (28)

Toinen vaihtoehto onOvela, ravintola Neos Kosmosissa, joka sijaitsee Arts and Culture Roon 6. kerroksessa osoitteessa Andrea Syggrou Avenue 107. Luova kreikkalainen keittiö, hienot materiaalit, ylellinen ilma, palkitun Diversity Architectural Officen kuratoima tyylikäs muotoilu ja upeat näkymät Akropolikselle tekevät Hytra-ravintolasta yhden parhaista kohtaamispaikoista fine dining -ruokailulle ja cocktaileille.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (29)

"Koutoukia" ja maanalainen ruokakulttuuri

Huolimatta ravintoloiden nykyaikaisista trendeistä, jotka vaativat vaihtelua ja jatkuvaa vuorottelua ruokalistalla, jotkin vuosikymmeniä kestäneet perinteiset tavernat ja koutoukia pitävät kiinni "vähemmän on enemmän" -logiikasta. Ja niiden pitkäikäisyys vahvistaa heidän erityisen "reseptinsä". Useita vuosikymmeniä sitten, kun internetiä ei ollut, hyvän ruokapaikan löytäminen oli jalan tai henkilökohtaisen suosituksen kautta etsimistä. Jotkut tavernat olivat piilossa näkyviltä, ​​mikä vaikeutti aterian nauttimista siellä.

Nämä tavernat ovat edelleen olemassa ja ovat edelleen "piilossa" uteliailta silmiltä. Niitä kutsutaan "koutoukiaksi".Iloon maanalainen taverna, joka sijaitsee Varvakion torilla, Sokrates- ja Teatteritorin kulmassa. Maut ovat aitoja ja kaikki on tuoretta, ostettu suoraan viereiseltä torilta. Toinen vaihtoehto onme ravistelemme, osoitteessa 2 Kapodistriou-katu Exarchian naapurustossa - Ateenan sydämen sydämessä - erikoistunut kreikkalaiseen perinteiseen gastronomiaan.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (30)

Yksi paikallisten suosikkitavernoista Ateenan keskustassa onKlimatariaTeatterin aukiolla, joka lähestyy lähes vuosisadan elämää. Tämän ruokapaikan estetiikka on suosittu, vaatimaton, jolle on ominaista sävyn antavat kiipeilykasvien lehdet.Pihvi Pinoclistaverna Kerameikosin alueella on kreikkalaisen keittiön ja alkupalojen uusi kohtauspaikka. Se on musiikkitaverna osoitteessa 102 Megalou Alexandrou -katu, jossa voit kuunnella kreikkalaista musiikkia, perinteistä ja rebetikaa. Ruoka on herkullista ja kokemus täyttävä!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (31)

Aiheeseen liittyvä kiertue

Ateenan ruoka- ja kulttuurikierros paikallisen kanssa

Lue lisää

Parhaat jälkiruoat Ateenassa

Jos sinulla ei ole koskaan ollut ylivoimaista makeanhimoa, jos et ole koskaan pyörtynyt kuppikakkujen, profiterolien ja porkkanakakkujen puutteen vuoksi, jos et ole koskaan vaeltanut kaduilla saadaksesi sokeria, tämä kappale ei koske sinua. Kaikki muut: lue eteenpäin! Täältä löydät hienoimmat, herkullisimmat kreikkalaiset makeisetRavanijakantaifikastanjakakulle japuoli!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (33)

Ensimmäinen pysähdyspaikkasi tulisi olla pieni perheyritys, nimeltään "Ta Serbetia stou Psyrri". Tästä jälkiruokaparatiisista alkaa tulla makeisten ystävien paratiisi! Se oli ensimmäinen makeiskauppa, joka avattiin Psyri-alueella osoitteessa 3 Aischylou 3 street. Se oli myös yksi ensimmäisistä Ateenassa, tarjoten jotain erilaista kuin Kolonakin alueella - nimenomaan osoitteessa Sina-katu 21 - on bistrokahvilaa muistuttava myymälä ns.tyyppimerkki, esteettisesti miellyttävä silmälle ja melko romanttinen sisustus. Jos olet käsintehtyjen ja tuoreiden leivonnaisten ystävä, tämä on paikka sinulle! Nauttia (kali apolausi, kuten Kreikassa sanotaan)!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (34)

Gourmet-ruoan ystäville

Jos olet yksi niistä, jotka haluavat kokeilla perinteisiä makuja, jotka muunnetaan luovasti mielikuvitukselliseksi ruoaksi, sinun kannattaa varata pöytä johonkin seuraavista Ateenan gourmet-ravintoloista. Sijaitsee kolmikerroksisessa uusklassisessa rakennuksessa Herakleidon Street -kadulla, numero 2, Thissio.Syn Athenaon monipuolinen, monivärinen tila, joka erottuu upeista näkymistä, erinomaisesta ruoasta ja kohteliaasta henkilökunnasta. Rakkaudella ja hienoista raaka-aineista valmistetut upeat välimerelliset ruoat odottavat sinua löytämään ne henkeäsalpaavista näkymistä Parthenonille, Pnyxille ja Observatoriolle!

Illallinen taivaassaTechnopoliksessa Gazissa on erilainen maisteluehdotus Ateenan keskustassa. 22 hengen pöytä yhdessä hankkeen lahjakkaiden kokkien kanssa nostaa sinut 50 metriin ja tarjoaa sinulle unohtumattoman kokemuksen kaupunkinäkymällä!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (35)

Yksi paikallisten suosikkikaduista keskustan sydämessä, 31-33 Voulis, on kuuluisa etnisistä ravintoloistaan. "Fuusio"-ravintolaNolanerottuu. Sen ruoka on rehellistä ja vaatimatonta: mukavuusruoan määritelmä, mutta esteettisesti miellyttävä ja kohtelias palvelu korkealla laadulla! Epäilemättä Kolonakin alue on liittänyt nimensä hienoihin ravintoloihin ja monipuoliseen viihteeseen kaupungin keskustassa. Baari-ravintolaZurbarassaosoitteessa 38 Patriarchou Ioakeim Street, esittelee klassisia ja rakastettuja makuja moderneilla käänteillä.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (36)

Edullinen ruoka Ateenassa

Pienen budjetin matkailijalle Ateenasta voi tulla ihanteellinen ruokapaikka! Kreikan pääkaupunki on katuruoan mekka, ja halpoja vaihtoehtoja on joka kolkassa. Löydät kuuluisan kreikkalaisen souvlakin ja gyroskoopin kirjaimellisesti jokaisesta kaupungin kolkasta. Tässä kappaleessa keskitymme kuitenkin alhaiseen budjettiin, mutta laadukkaaseen ruokaan ja paikkoihin.

Kymatothraystis, osoitteessa 49 Xarilaou Trikoupi, on yksinkertainen ja viihtyisä tila, jossa on pieniä penkkejä kadulla ja myymälän sisällä, itsepalvelubuffet-konseptilla. Tämä perheomisteinen paikka on erikoistunut ainutlaatuisiin gastronomisiin makuihin lihasta, kalasta ja palkokasveista piirakoihin, nuudeleihin ja salaatteihin. Liikkeen erikoisuus on monipuoliset maisteluvaihtoehdot. Prosessi on yksinkertainen; Kun valitset myymälän pienen tai suuren annoksen, voit täyttää sen niin monella herkulla kuin haluat. Valmistaudu sekoittamaan makuja! Se on myös loistava vaihtoehto kasvissyöjille.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (37)

Bouka, osoitteessa 29 Solomou street Exarcheian alueella, tarjoaa aterioita, joita vain kreikkalainen mummo voi valmistaa! Se on julistettu - eikä epäoikeudenmukaisesti - huippusuositukseksi nälkäisille opiskelijoille, mutta lounastaukoille. Aidot maut innostavat sinua ja annosten koko tyydyttää ruokahaluasi. Toinen vaihtoehto onEpirus, Varvakeios Marketilla Psirrin alueella. Siitä on tullut pieni "legenda" naapurustossa, turvasatama niille, jotka ovat poissa aamunkoittoon asti. Ihanteellinen ravintola niille, jotka pitävät pastasta tai keitoista. Täällä, torin taustalla, kannattaa ehdottomasti maistaa yhtä (tai useampaa) sen kahdeksasta kuuluisasta keitosta: Popsit, kokit, vasikan jalka, keitetty vuohi, kanakeitto, ohran mäti tai kalakeitto.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (38)

Viini-illallinen

Täydellinen Ateenan ruokaopas ei tietenkään voinut jättää viinin ystäville pois! Kreikkalaiset viinit kukoistavat, ja Ateena omaksuu tämän kehityksen. Tämän suuntauksen ilmentäjiä ovat ateenalaiset viinibaarit ja ravintolat. Ne alkoivat lisääntyä kreikkalaisen viinin suosion noustessa. Siellä on lämpimiä viiniä rakastavia kulmia, viihtyisiä tai teollisia, tyylikkäitä tai kotoisia, jotka tutustuttavat vierailijat kreikkalaisiin - ja ulkomaisiin - viinitiloihin intohimolla ja tiedolla, ja tietysti herkullisen ruoan kera.

Jos etsit tällaista paikkaa lähellä Syntagma-aukiota, suuntaaLasin luona, viinibaari ja bistro, jotka sijaitsevat osoitteessa 3 Souri street. Kauniin tunnelman ja hyvän palvelun ansiosta voit matkustaa Kreikan maihin viininmaistelun kautta! Toinen paikka viinin ystäville Ateenan keskustassa onMunkki, osoitteessa Karori-katu 4 Monastirakin alueella. Jos vierailet kesällä, kiipeä sen portaita ja nauti alkuperäisistä kreikkalaisista ja välimerellisistä viineistä ja ruuista sen upealla terassilla.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (39)

Jos etsit katumaisempaa kokemusta, niinVarastoon sinun paikkasi. Se sijaitsee osoitteessa Valtetsiou-katu 21 Exarcheian ärtyisässä naapurustossa ja tarjoaa erittäin tyylikkään teollisuustilan, jossa on yli 70 merkkiä kreikkalaisia ​​ja kansainvälisiä viinejä ja katuruokavaihtoehtoja.Kiki KreikastaHepitoun kauniilla kujalla on pieni bistro, jossa tarjoillaan monia paikallisen Välimeren keittiön kreikkalaisia ​​herkkuja sekä (yli 50) viinivaihtoehtoa kotimaasta. Jos olet onnekas, saatat törmätä johonkin säännöllisistä maistajailoista tai teemailloista!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (40)

Parhaiten pidetyt salaiset ruokapaikat Ateenassa

Kaupungin "salaiset" tavernat voivat olla pieniä, mutta niissä on uskomatonta ruokaa erittäin hyvillä hinnoilla ja ystävällinen ilmapiiri, joka voittaa sinut, kun ohitat heidän ovensa. Todennäköisintä on, että olet kulkenut juuri niiden läpi kävellessäsi keskustassa useita kertoja, mutta vain paikalliset tietävät heidän olevan siellä (eikä monikaan heistä)! Jos et ole löytänyt niitä, älä huoli, siksi olemme täällä!

T:lleriantafyllo tis Nostimias, osoitteessa Lekkas 22, on yli viisitoista vuotta vanha. Tämä pieni taverna sijaitsee Lekka-gallerian sisällä - sen ulkopuolella on myös pöytiä - ja se on tunnettu tuoreesta kalasta ja gourmet-alkupaloistaan, joita voit täydentää ouzon tai tsipouron kanssa. Lekkas on yleensä katu, jossa on piilotettuja liitoksia, joten jos vierailet tässä tavernassa illalliselle, saatat haluta etsiä myöhemmin salaista sisäänkäyntiä kuuluisaanSpeakeasy Ateena!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (41)

Gyzin alueella on pieni piilotettu taverna, jonka vain harvat paikalliset tietävät:Leylim Ley. Turkkilainen, kurdi, arabialainen ja kreikkalainen keittiö menevät harmonisesti naimisiin tässä itämaisessa tavernassa, ja seinillä on Agia Sofia -julisteet, jotka luovat tunnelman menneisyydestä.Kafeneion on Mpampouras, Dimofontos & Thorikion nurkassa Ano Petralona (lähellä Thisseio) on entinen höyhenkäsityöteollisuus, nyt kahvila/baari/bistro. Yhdessä Ateenan kauneimmista kaupunginosista tämä vanha tila muutettiin pieneksi kahvila-bistroksi, jossa on 3 arkkitehtonista näkymää, 648 laatta, 2 isoa pöytää ja monet jakkarat, jotka luovat tutun tunteen jokaiselle vierailijalle. Tilaa apaki, dakos-salaatti ja pullo roséviiniä ja et halua lähteä koskaan!Chez Lucien - Pieni bistrosijaitsee rakennuksessa osoitteessa Peiraios Street 84 Biosin, monitoimipaikan, tiloissa. Se on Ateenan ainoa ranskalainen bistro, myymälä, joka ei ole kallis, lähes kaikkien saatavilla ja joka on vaatimaton ja aito kaikin puolin.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (42)

Varvakios Agora - Ateenan keskusruokatori

Jos et etsi vain ruokapaikkaa Ateenassa, vaan myös paikallisia tuotteita, tämä on oikea paikka! Ateenan sydämestä löydät klusterin pienyrityksiä, joilla on perinteisiä kreikkalaisia ​​tuotteita sekä tuoksuja ja makuja, jotka valtaavat sinut. Ateenalaisilla on ollut perinne vierailla Varvakios Agoralla (Ateenan keskustorilla) jokaisesta esikaupungista tai kaupunginosasta tarjotakseen koteihinsa parasta saatavilla olevaa lihaa, makkaraa, kalaa, mausteita ja yrttejä. Tiesitkö, että markkinat toimivat upeassa uusklassisessa rakennuksessa yli 130 vuoden ajan?

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (43)

Varvakios Agora on ateenalaisten kohtaamispaikka erityisesti vuoden juhlapäivinä. Ateenan keskustori herättää mielikuvia, värejä ja tuoksuja vanhasta Ateenasta ja ajaa menneisyyteen yhdellä vierailulla. Nykyään pöytään voi löytää mitä tahansa: lihaa kaikenlaista, kalaa, hedelmiä ja vihanneksia, mausteita ja pähkinöitä Kreikan joka kolkasta kaikissa mahdollisissa lajikkeissa ja hinnoissa. 85% asiakkaista on vakituisia! He ovat tutustuneet, tietävät mitä ruokapenkkejä etsiä, milloin kukin myyjä tuo esiin upeimman tuotteensa jne. Torin läheisyydestä löydät perinteisiä bistroja, jotka valmistavat sinulle aterian perinteisistä tuotteista. löytyy markkinoilta!

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (44)

Aiheeseen liittyvä kiertue

Ateena päivässä: Ruokaa ja kulttuuria paikallisen kanssa

Lue lisää

Ateenan ruokamatkat

Ruokamatkoista on tulossa iso asia Ateenassa. Ja miksi ei? Paras tapa tutustua kaupunkiin ja sen kulttuuriin on ehdottomasti sen gastronomian kautta paikallisen seurassa! Alan asiantuntijoiden ja ennen kaikkea paikallisten kanssa Ateena herää eloon eloisan värin, aitojen makujen ja erottuvien tuoksujen muodossa. Kaupunki loistaa ja saat täydellisen tilaisuuden tutustua Ateenan salaisiin kulmiin ja piilotettuihin kujiin, jotka ovat täynnä paikallisia kauppoja ja paikallisia tiloja. Kuvittele kävelyä kiertueen sijaan, jossa tutustut kaupungin lähiöihin ja piilotettuihin polkuihin sekä kauppakatuihin samalla kun muodostat todellisia siteitä paikallisten kanssa. Ruokakierros on vierailijalle ainutlaatuinen tilaisuus osallistua matkalle muinaisten paikkojen ohi ja kokea piilotetun aukion tunnelmaa, jonka vain paikalliset tuntevat; herättää aistit perinteisten kreikkalaisten tuoksujen ja makujen avulla. Itse kiertuekokemus on erityisen nautinnollinen. Löydät poikkeuksellisia ja ystävällisiä oppaita, jotka tuntevat kaupungin ja todelliset ruokailijamme. Sinun tulee ehdottomasti kokeilla sitä, se on kulinaarinen seikkailu ikimuistoinen!

Vihje!Tämä on suosikkimmeAteenan ruokakierros.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (46)

Ruokailupäiväretkiä Ateenasta

On monia tapauksia, joissa ruoka voi olla syy retkelle. Varsinkin seuraavissa tapauksissa, joissa etäisyys on niin lähellä Ateenaa, sinun ei tarvitse edes ajatella sitä kahdesti! Ateena on ihanteellinen kohde, koska se sijaitsee lähellä monia kauniita paikkoja, jotka kätkevät useita kulinaarisia yllätyksiä.

On tullut päivä, jolloin voit tavata "Kreikan Toscanan". Vain 1,5 tunnin päässä Ateenasta, monien tutkimatta, rikas historia, myyteihin pukeutunut ja lumoava rypäleen puristemehun ja viinin huuru.Nemeatarjoaa unohtumattoman päiväretken. Koko vuoden ajan sinulla on mahdollisuus maistaa mytologiaa sekä tutustua alueen kuuluisiin viinitarhoihin, jotka johtavat kuuluisille viinireiteille. Sinulla on mahdollisuus seurata hienoja paikallisia viinejä upeiden paikallisten ruokien kanssa.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (47)

Toinen vaihtoehto onAeginan saari, vain 1,5 tunnin päässä Ateenasta. Saari on kuuluisa pistaaseistaan ​​(ainutlaatuinen lajike maailmassa). Kävelemällä alas sen kauniiseen venesatamaan löydät lukuisia myyntipisteitä, joissa myydään heidän paikallisia tuotteitaan, ja voit kokeilla joitain ja oppia niiden historiasta! Aiginan kaunein alue onPerdika, kuuluisa Aeginan "parveke". Se on kalastajakylä, josta löydät hyvää ruokaa. Voit halutessasi levätä missä tahansa muualla Aeginassa ja varmasti löydät hyvää kahvia kotitekoisten makeisten kera!AlkioniVarsinkin se on kuuluisa omistajien rakkaudella valmistamista kotitekoisista ruoistaan, joista voit nauttia talvella aivan takkatulen ääressä, kesällä meren rannalla!

Lähempänä Ateenan kaupunkia,Cape Sounionon ihanteellinen puolen päivän tai koko päivän matkalle! Muinainen Poseidonin temppeli hallitsee kallion yläpuolella, ja sieltä on näkymät syvän siniseen Egeanmereen. Tämä on yksi kuuluisimmista paikoista auringonlaskun katseluun ja voit yhdistää sen herkulliseen ateriaan! Kapissa on monia kalatavernoja, joissa tarjoillaan tuoretta kalaa.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (48)

Mitä ja missä juoda Ateenassa

Ateena on kaupunki, joka ei koskaan nuku! Ei ole liioittelua sanoa, että Ateenan kaduilla näkee enemmän ihmisiä pimeän jälkeen kuin päivällä… Kreikkalaiset rakastavat ulkoilua aikaiseen aamuun asti. He haluavat tanssia, juoda ja flirttailla. Yleensä he vaihtavat paikkaa jonkin ajan kuluttua. Ateena on ihanteellinen baarikävelylle. Vaikka joudut liikkumaan kaupunginosien välillä, kaupunki on kaunis kävellä yöllä.

Suosikkivaihtoehto onKlepsidra, osoitteessa 9 Thrasivoulou-katu Plakan alueella, jossa voit nauttia lasillisen kreikkalaista ouzoa yksi kaunis tasoittaa kuja! Jos etsit täydellistä cocktailia päiväsi päätteeksi, suuntaa42 Tähtitiede, Kolokotroni-katu 3:n pelihallin sisällä. Kolokotroni-katu on Ateenan yöelämän sydän! TheGin Joint, osoitteessa Christou Lada 1, Karytsin aukiolla, tarjoaa herkullisia cocktaileja jazz- ja swing-ääniä kuunnellessa.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (49)

Jos olet oluen ystävä ja etsit oluenmaistelua, suuntaaRed Lion Pubosoitteessa 16 Niriidon Street. Tämä pubi on niin aito kuin se voi olla! Jazzin ystäville ensimmäinen mieleen tuleva paikka onJazz Jazzissa, osoitteessa 4 Dinokratous-katu Kolonakin alueella.

Seitsemän Jokeriaosoitteessa 7 Voulis street, Syntagma are on yksi keskustan suosituimmista pubeista ja yöpyjien suosikki, sillä se on auki varhaisiin tunteihin asti!Podilatoon paikka, jonka useimmat paikalliset tuntevat erittäin hyvin, ja se sijaitsee Themistokleous-kadun puolikellarissa Exarcheian naapurustossa. Siellä voit kuunnella uskomatonta musiikkia - jazzia, bluesia ja muita vaihtoehtoisia DJ:itä - ja klassisten juomien lisäksi he tarjoavat myös perinteistä racomeloa! Exarcheian alueella voit tutustua lukuisiin maanalaisiin pubeihin ja baareihin. Voit myös suunnata Pagratin alueelle, Ateenan trendikkäälle naapurustolle.

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (50)

Ηip kahvipisteet

Kreikkalaiset rakastavat kahviaan! He voivat juoda kahvia aamiaisen sijaan ja juovat jatkuvasti uusia kuppeja. Aloita kupillisella kreikkalaista kahvia Athinas-kadulla aivan Varvakio Marketin vieressä, kloMokkakahvila. Katso, kuinka asiantuntija valmistaa kreikkalaista kahvia vanhalla tavalla (kuumassa hiekassa) ja nauti sen rikkaasta perinteestä siemaillen kera. Jatkossa meillä on sinulle ehdotus: entä jos vietät kaupunkilomaa?

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (51)

Exarchian alueen paikalliset rakastavatMr. Bean Kahvinpaahtimet. Tämä paikallinen kahvila kunnioittaa kahvin taidetta ja matkustaa kupin kautta Kolumbiaan, Guatemalaan, Brasiliaan ja kaikkialle maailmaan! Kokeile heidän espresso Freddoaan - se maistuu taivaalta! Omirou-kadulla Kolonakin alueella,Pieni kukkavie sinut maagiselle matkalle Pariisiin lämpimillä väreillä, pianolla ja klassisilla huonekaluilla ja vinyylikokoelmalla! Hypereidou-kadulla Plakassa löydätKimolia, paikka, joka herättää muistoja toisesta aikakaudesta, aamuisin mukavaa funk-o-jazz-musiikkia ja illalla hieman enemmän rock’n’rollia. Lämmin tila, mukavat ihmiset, laadukkaat materiaalit – mitä muuta voikaan haluta nauttia kupin kahvia Ateenassa?

Parhaat ruokapaikat Ateenassa - Ruokaopas (paikallisilta) (52)

Aiheeseen liittyvä kiertue

Ateenan ruoka- ja kulttuurikierros paikallisen kanssa

Lue lisää

Jos mietit, mitkä ovat Ateenan parhaat ruokapaikat, toivottavasti tämä ruokaopas on antanut sinulle monia vastauksia (ja maukkaita seikkailuja). Ota rohkeasti yhteyttä saadaksesi lisää vinkkejä tai tapaa meidät kiertueella Ateenan kulmissa!

Katso myös:

    • 10 syytä, miksi sinun pitäisi liittyä ruokakierrokselle Ateenassa
    • Yksi päivä Ateenassa: Kuinka saada siitä kaikki irti
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 27/10/2023

Views: 5653

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.